Taşyünü Tavan Sistemleri
Ankara taşyünü tavan olarak siz müşterilerimize kaliteli ürün ve kaliteli işçilik olarak hizmetlerimiz 39 yıldır devam etmektedir. Hemen teklif almak için 0312 514 89 89 nolu telefondan bizleri arayabilirsiniz.
Taşyünü asma tavan; bazal taşının ezilerek toz haline getirilip, farklı kimyasal materyaller ve geri dönüşüme sahip atık materyallerle birleştirilmesiyle taşyünü asma tavan plakası oluşur.
Taşyünü asma tavan, önemli kullanım alanı ısı ve ses izolasyonu olan, değişik bileşenler ve sıkıştırma oranları ile fazla ihtiyaca yanıt verebilen, diğer bir özelliği yanıcı olmayan bir yapı malzemesidir.
Taşyünü asma tavan plaka, hijyen, akustik, ısı izolasyonu yangın ve nem dayanım konularında farklı beklentileri uygun bir şekilde ve sınırsız yüzey seçenekleri ile karşılayabilmesi sayesinde tüketici tarafından talep edilir olmuştur.
Akustik ve ısı yalıtımı özellikleri için yüksek yoğunluklu levhalardan üretilen taşyünü asma tavan karoları sunmaktayız. Levha ayrıca tavan döşemelerinin gücünü de belirler. Bu yelpazeyi geniş bir dizi tasarım, doku ve spesifikasyonla sunuyoruz. Bizim tarafımızdan sunulan karolar, yazılım ofisleri, parklar, okullar ve kolejler, alışveriş merkezleri, ofisler ve diğer çoklu alanlarda maksimum avantajlarla kullanılmaktadır. Bu özel alan, sinema salonları ve multiplex kompleksleri için de uygundur.
Taşyünü asma tavan Uygulama, temizlenmesi ve sökülmesi kolay ve hızlı olan taş yünü ürünler ışık yansıtma özelliği sayesinde aydınlatmaya da yardımcı olarak enerji verimliliği sağlar. Projeye göre doğru ürün seçilebilmesi için öncelikle teknik ve estetik anlamdaki beklentiler kararlaştırılması sonrasında önem sırasına göre uygun ürün seçilmelidir.
TAŞYÜNÜ ASMA TAVAN ÜRETİMİ
Taşyünü tavan; İçerdiği %54 miktarındaki bazalt taşı, %36 miktarındaki kimyasal materyaller ve % 10 miktarındaki geri dönüşüme sahip atık materyallerin 3000 C sıcaklıkta sıvı hale getirilmesiyle ve bu sıvının kalıplara alınarak basınca tabi tutulmasıyla üretilmektedir.
Sağlıklıdır, insan yaşamına zarar verici özellikleri bulunmaz. Kanserojen nitelikteki asbest içermeyen değerler ve teknik işlemler tüm panellerde uygulanmaktadır. Uluslararası TÜV belgesi, ISO 9001 ve ISO 9002 belgeli olarak dünya kullanımına uygun şekilde üretilmektedir.
TAŞYÜNÜ ASMA TAVAN UYGULAMASI
İlk önce; Taşyünü asma tavan uygulama yapılacak olan mekânın hortum terazi ya da lazer ile asma tavan kodu alınır. Bu kodların üzerine T-24 köşe profili yerleştirilir. 360 cm. Boyundaki esas taşıyıcılar çelik dübel, askı teli ve çift yaylı maşa kullanılarak tavana asılır. Asılan esas taşıyıcılar başlangıç duvarından en fazla 60 cm mesafede olabilirler. İkinci esas taşıyıcı da aynı yöntemle yerleştirilir. Esas taşıyıcı ile ikinci esas taşıyıcı arasında 120 cm mesafe bulunmalıdır. 120 cm uzunluğundaki tali taşıyıcılar, 60 cm aralıklarla döşenerek esas taşıyıcıların bağlantıları yapılır. Daha sonra tavanda oluşmuş olan 60 x120 ölçülerindeki dikdörtgenler de tali taşıyıcı ile bölünür ve 60 x 60 ölçülerinde kareler elde edilir. Elde edilen 60 x 60 ölçüsünde karelere taşyünü paneller yerleştirilir ve tavan tamamen döşenir.
TAŞYÜNÜ ASMA TAVAN ÖZELLİKLERİ
İnsan yaşamını tehdit etmez, sağlıklıdır.
%70 , %95 ve % 100 oranlarındaki rutubete ve neme dayanıklıdır.
Sesi yalıtma özelliğine sahiptir. Böylece mekandaki sesleri netleştirir.
Asma tavanda tadilat yapılması durumunda, yapılacak olan tadilat işlerine büyük bir kolaylık sağlar.
Monte edilmemiştir, gerekli durumlarda taşınabilir.
Mevcut renk beyazdır, istendiğinde özel renk mevcuttur.
Gerektiği zaman boyanabilir özelliktedir.
Yangın gibi durumlarda ateşe dayanıklılığı sağlayan maddeler içerir.
Çeşitli özelliklerde taşıyıcı ve kenar bitiş ayrıntısı mevcuttur.
Düz panel ve sarkmalı çeşitleri mevcuttur.
Diğer normal tavanlara göre ışığı daha fazla yansıtır.
Tavan ile paneller arasında mesafe bulunmaktadır. Böylece ısı dengeleme bilmektedir.
Mevcut döşemme sistemiyle tutturulmuş metal iskelet üzerine alçıpan levhanın vidalanması ile oluşturulan yapıya Asma Tavan denir. Betonarme, asmolen, ahşap, çelik gibi mevcut her türlü döşemenin altına uygulanabilir. Düz ya da eğimli tüm çatılarda ısı ve ses yalıtımı yapma olanağı sağlar. Tavan tipine göre, yapı iskeleti ve üst döşemenin yangın direncini arttırır. Çatı makasları arasındaki yüksek aks aralıklarını geçmek için en uygun sistemlerden biridir. Esnek bir sistem olduğundan, bina duvar ve tavanlarının büzülme-genleşme hareketlerine kolaylıkla uyum gösterir. Çatlama yapmaz. Taş yünü kullanılarak ektra ısı yalıtımı sağlanır.