Asma Tavan Sistemleri
Asma Tavan Sistemleri
Alçıpan asma tavan sistemleri tavan aralığındaki pislikleri kapatmaya ve yüksek tavanları daha estetik bir tavan olarak kullanım sağlamasına aydınlatmaların daha faydalı sağlamak için bir çeşit dekorasyon ürünüdür. Asma tavan sistemleri olarak kendi içerisinde dallara ayrılmaktadır bu tavan sistemlerinde gergi tavan sistemleri, spot göbek tavan sistemleri, taşyünü tavan sistemleri, clip in (Klipin) tavan sistemleri, taşyünü tavan sistemleri, düz asma tavan sistemleri, ledli asma tavan sistemleri, v.b olarak bir çok çeşitleri vardır alçıpan sistemlerinde tek sınır hayal gücünüzdür. İstemiş olduğunuz her türlü çizimi ve tavan örneklerini uygulamasını yapmaktayız. 39 Yıl önce dökme tavan ile başlamış olduğumuz bu serüvende teknolojinin gelişmesi ile beraber şuanki alçıpan sistemleri ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Hemen teklif almak için 0312 514 89 89
Asma Tavan Nedir? Asma Tavan Modelleri
Asma tavan, yukarıdaki zemin kat levhasından asılan ikincil tavanlardır ve zemin levhanın alt tarafı ile asma tavanın üstü arasında bir boşluk oluşturur. Asma tavanın oluşturduğu bu boşluk kabloların ve tesisatın dağılımı için yararlı bir alan sağlayabilir. Asma tavan yapılara dekoratif bir görünüm kazandırırken aynı zamanda ses ve ısı yalıtımı amacıyla da tercih edilir.
Asma Tavan Nasıl Uygulanır?
Asma tavanlar, fayans, mineral lifi, metal, alçı levha ve laminatlar gibi malzemelerden imal edilebilir ve genellikle boşluklardaki yankılanma süresinin kontrol edilmesi için kullanılabilen özel akustik ses yalıtım seviyelerini sağlamak üzere delinir. Kalıplanmış paneller gibi özel paneller, akustik bölmeler, düşmüş paneller, entegre servis modülleri ve benzerlerini içerebilen karmaşık sistemler de mevcuttur.
asma tavan kullanma
Asma Tavan Kullanmanın Avantajları
Borulara / kablolara vb. Kolay erişim
Asma tavana sahip olmanın en popüler nedenlerinden biri, borular, sıhhi tesisat ve kablolar gibi gözle görülemeyen yapısal veya mekanik bileşenlerin gizlenmesidir. Asma tavanın esnekliği, gizli borulara veya onarım için kablolara kolay erişim sağlayacağınız anlamına gelir; paneller, tavanın üzerine giriş gerektiğinde kolayca açılır ve tamiratlar yapıldıktan sonra düzgün bir şekilde tekrar yerine yerleştirilebilir.
Hızlı kurulum
İşletmelerin işleyiş şeklinin asgari kesintiye neden olduğunu ve askıya alınmış tavanları kurarken şirketin geri kalanı için duruşun zorunlu olduğunu biliyoruz. Neyse ki, deneyimli bir profesyonel şirket tarafından donatılmış olması, genel projenin hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanacağı anlamına gelir, böylece ödülleri hiçbir zaman kaybetmeden başlayabilirsiniz.
Ses yalıtımı
Alçıpan tavanların aksine, asma tavan gelişmiş akustik özellikler sağlar, bu nedenle yukarıdaki katlardan gelen gürültü kirliliği önemli ölçüde azalır. Bu nedenle, ekstra ses yalıtımı için doğru döşeme ve yalıtımın kurulmasını sağlamak için bir uzmana danışmak önemlidir.
Yanmaz
Yangına dayanıklı olan asma tavanlar 1 saat koruma sağlayabilir, bu sayede ofisinizdeki ve bitişik odalarda bulunan tüm çalışanları acil servislerin gelmesi için binayı tahliye edebilir. Ayrıca asma tavan kullanmanın bir diğer avantajı yangın dedektörü entegre etmenizdir.
Nem ve kalıp direnci
Asma tavan, bakteri ve neme karşı dirençlerinden dolayı yüksek nem oranına sahip bölgelerde özellikle popülerdir. Bu onları, hijyenin çok önemli olduğu mutfaklar ve banyolar gibi nemli ortamlar için ideal bir hale getirir.
Enerji verimliliği için yalıtım
Asma tavan montajı ile ofisinizin tavan yüksekliğinin düşürülmesi ile sıra dışı bir yalıtım sağlar, bu da ısınma için daha az alan olduğu için enerji faturalarınızı düşürebilir. Ayrıca, beyaz tavan panelleri, tüm odayı aydınlatacak ve daha fazla alan yanılsaması kazandırabilecek yüksek yansıtıcı bir yüzey oluşturur.
Dekoratif amaçlı kullanım
Asma tavanlar, kabloları ve boruları düzenli ve şık bir şekilde saklamak için mükemmel bir çözüm sunarken, bir problem olduğunda kolay erişim sağlar.
Bu buluş, asma tavan sistemleri ve özellikle panellerin veya şeritlerin tepegöz desteğinden askılar üzerine asıldığı sistemler ile ilgilidir.
Asma tavan sistemleri, estetik ve mimari olarak yaratıcı dekor tasarımı için özellikle tercih edilir. Hem tavan hem de sarkma yüzeylerinde hem iç hem de dış uygulamalar için kullanılabilirler. Bu tür bir sistem genellikle, bir kiriş takımı montajında taban kirişlerinden veya diğer üst desteklerden asılan panelleri veya şeritleri içerir.
Asma Tavan Sistemleri
Bildiğimiz önceki bir sistemde, ters T-biçimli enine kesitlere sahip metal teller bir odanın tavanı boyunca bir ızgaraya yerleştirilmiş, böylece etkili bir şekilde dikdörtgen çerçeveler oluşturulmuştur. Her bir çerçeveye yukarıdan bir panel yerleştirilir ve tellerin yan kolları veya flanşlarına dayanır. Böyle bir düzenlemeyle ilgili can sıkıcı bir sorun, her panelin yalnızca tellerin üzerine oturmasıdır. Sonuç olarak, paneller kolayca yukarı kaydırılabilir ve yerinden çıkarılabilir.
Önceki tekniğin bir başka örneği, sözde doğrusal tavan sistemidir. Bu sistemde, paneller birbirine paralel olarak düzenlenmiş uzun, yuvarlanmış metal kanallar şeklindedir ve her bir çift arasında açıkta bir girinti veya rölyef bulunur.
Paneller, her biri geçmeli bir oturma parçasının bir parçasını oluşturmak üzere kanca şeklindeki uzunlamasına yanal olarak aralıklı, aşağıya doğru uzanan sekmelerden oluşan bir dizi ile desteklenmektedir. Kanalın yan duvarları, içeriye doğru yuvarlanmış kenarlara sahiptir, böylece her panel, çok sayıda telin her birinin bir çift sekmesine tutturulabilir. Böylece paneller tüm uzunlukları boyunca aralıklı paralel hizada asılabilir. Bunun gibi paneller olarak metal kanalları kullanan doğrusal bir tavan sistemi ile ilgili temel sorun, elde edilebilecek dekoratif etkilerin sınırlı olmasıdır. Başka bir deyişle, paneller değişmeyen bir şekilde katı renkte boya veya emaye kaplamaya sahiptir. Bu nedenle, bazı yaşam alanları için istenen daha rustik, odunsu motiflere katkıda bulunamazlar.
Asma Tavan Sistemleri Çeşitleri Buluşu
Asma Tavan Sistemleri
Asma Tavan Sistemleri
Buna göre, bu buluşun bir amacı, panelleri desteklerinden sökülüp veya yerinden edilmeyen bir asma tavan sistemi sağlamaktır.
Buluşun bir başka amacı, panelleri belirgin ahşap taneciklere sahip gerçek levhalardan veya çıtalardan oluşabilen askıya alınmış bir doğrusal tavan sistemi sağlamaktır.
Buluşun yine bir başka amacı, panelleri destek tellerine nispeten hızlı ve kolay bir şekilde monte edilebilen böyle bir sistem sağlamaktır.
Yine bir başka amaç, geleneksel asma tavan sisteminin tellerinin üzerine uyarlanabilen ahşap tahıl panelleri sağlamaktır.
Diğer nesneler kısmen açık olacak ve kısmen bundan sonra ortaya çıkacaktır.
Buna göre buluş, aşağıdaki detaylı açıklamada örneklenecek olan yapı özelliklerini, elemanların kombinasyonunu ve parçaların düzenini içerir ve buluşun kapsamı istemlerde belirtilecektir.
Özet olarak, söz konusu tavan sistemi, tepegöz yapı yapısından askıya alınmış bir stringer tertibatı üzerinde desteklenen ve kilitlenen çok sayıda panel içerir. Sızdırmazlar, dikdörtgen bir ızgara oluşturacak şekilde iki ortogonal, aralıklı, paralel dizi olarak düzenlenir. Her stringer, yatay kolları tüm hücre çevresinde raflar veya stringer ızgarası tarafından tanımlanan açıklıklar oluşturan ters T şeklinde bir konfigürasyona sahiptir. Ayrıca, dizilerin en az birinde her kirişin dikey ayağı, bu bacağın iki üst kenar kenarı ile esnek bir dudak tanımlamak veya bu bacağın zıt taraflarındaki çıkıntıyı tanımlamak için zıt yönlerde geri çevrilir.
Bu sistem düzenlemesinde kullanılan paneller sac veya plastik tavalar şeklinde oluşturulmuştur. Tavalar, esas olarak katar ızgara açıklıkları ile aynı büyüklükte ve şekildedir ve düz bir taban duvarı ile oluşturulurlar ve dışa açılı yan duvarlar ile bütünleşirler. Bu tür panellerin her biri, panelin alt duvarı, bu açıklığı sınırlayan T-şekilli stringer’ların kollarına dayanacak şekilde ızgaradaki bir açıklığa oturacak şekilde düzenlenir.
Panel yan duvarlarının yüksekliği ve eğimi, her panel kendi ızgara açıklığına oturduğundan, yan duvarlar esnek bir şekilde bu açıklığı tanımlayan tellerin bacak kenarı kenarlarına kenetlenecek şekildedir. Daha sonra panel gerçekte bu kollara dayandığında, sicim bacaklarındaki kenar boşluklarından oluşan çıkıntılı dudaklar, panelin kenarlarına geçerek paneli yerine kilitler.
Böylece, sistemdeki her bir panel, alttan dayandığı kıskaçların kolları ile desteklenir ve kıskaçların bacakları üzerinde panelin zıt kenarlarında oluşturulmuş çıkıntılı dudaklar tarafından yukarı doğru yer değiştirmeyle sınırlandırılır. Buna göre, tavandaki panellerin yanlışlıkla yerinden oynaması tamamen önlenmezse engellenir.
Asma Tavan Sistemleri
Asma Tavan Sistemleri
Buluşun bir başka versiyonunda, asma tavan sistemi, tercihen tahtadan yapılmış uzun doğrusal şeritler şeklinde paneller kullanır. Her bir şerit, uzunluğu boyunca aralıklı olan klipslerle donatılmıştır. Bu klipslerin her biri, yanal aralıklı, yukarı doğru uzanan, esnek bacaklara sahiptir. Bu paneller aynı zamanda tepegöz yapı yapısından asılı duran bir dizi tel tarafından desteklenecek şekilde düzenlenmiştir. Bununla birlikte, bu durumda teller birbirine paralel olarak yerleştirilir ve nispeten geniş aralıklarla yerleştirilir.
Her stringer, uzunlamasına aşağı doğru uzanan tırnaklar dizisi ile oluşturulur, bitişik tırnaklar arasındaki uzunlamasına aralık, şerit benzeri panellerdeki klips kolları arasındaki boşlukla hemen hemen aynıdır. Ayrıca, alternatif sekmeler, stringer boyunca zıt yönlerde çıkıntı yapan burun veya çıkıntılarla sonlanır. Her panel, stringer’lere dik olarak yönlendirilir ve dizideki en az iki ve tercihen daha fazla stringer ile kesişecek uzunluktadır. Panel, o panele tutturulmuş klipsleri, bu dizgiye bağlı olarak bitişik bir çift sekmeye bağlayarak her dizgiye tutturulur. Böylece, çok sayıdaki panel, stringer dizisi boyunca uzunlukları boyunca yan yana paralel olarak desteklenebilir.
Panelleri içeren ahşap şeritlerin genişlikleri, bitişik paneller arasında uzunlamasına bir boşluk bırakılacak şekildedir. Tavan sisteminin üstündeki alan genellikle karanlık olduğundan, tavanın altındaki yaşam alanı doğal olarak veya elektrik lambalarıyla aydınlatılırken, bitişik paneller arasındaki boşluklar koyu gölge benzeri bantlar olarak görünür. Bu, paralel panellerin sağladığı doğrusal etkiyi vurgular ve panelleri içeren ahşap şeritlerin odunsu taneli karakterini vurgular. Genel etki, o zaman, boyalı, rulo şekilli metal kanallar kullanan önceki lineer tavan sistemlerine kıyasla görünüşte çok farklı ve doğal olan bir tavan sistemidir.
Her iki tavan sistemi versiyonunda, paneller sistemin katar bileşenlerine sıkıca tutturulmuş olsa da, tavanın üstündeki boşluğa erişim sağlamak gerekirse veya başka nedenlerden dolayı çıkarılabilirler. Son olarak, yukarıdaki avantajların hepsinde, bu buluşa uygun olarak yapılan tavan sistemlerinin yapımı ve bakımı için hala nispeten ucuzdur.
Alıntıdır.