Yazılar

Ankara Seramik Fayans Kaplama

Seramik Fayans Kaplama

Ankara Seramik Fayans Kaplama olarak siz müşterilerimize kaliteli ürün ve kaliteli işçilik olarak hizmetlerimiz 39 yıldır devam etmektedir. Hemen teklif almak için 0312 514 89 89 nolu telefondan bizleri arayabilirsiniz.

Ankara fayans ustası olarak; Ankarada tüm ilçe ve semtlerin tamamında Fayans ustası, Seramik ustası, Kalebodur ustası, Granit, Cam Mozaik, Karo, Çini, Doğal Taş Kaplama, Cam Tuğla Örümü, Daire Su Tesisatı Değişimi, Teras Su Yalıtımı & Fayans Yapımı, Banyo Tadilatı, Banyonun Fayanslarının Kırılması, Duvar & Zemin Sıva Şap işlemi, Mutfak Yenileme, Tezgah Arası Uygulamalar, Derz Dolgu gibi işleriniz için 7-24 en iyi şekilde, tam zamanında işlerimizi bizzat kendimiz yaparak çalışmaktayız.
Ankara Banyo Fayansı Ustaları, Zemin Döşeme Teknikleri, Duvar Fayansı Fiyatları, Tamirat Ustası Ankara, Uygun Ankara Usta, Yeni Fayans Yapma, Döşeme Yapımı, Fayansımın İşçiliği Tamiri ustası Ankara Fayans Yaptırmak, Usta Ara, Acil Ankara Usta Bul, Alo Usta Gelsin Ölçü Fiyatları Versin, Ankara Fayansci Ustası Arıyorum, Seramikci Aranıyor, Fayans Ankara Tamir Ustası Arayanlar, Fayansa Örnek, Ankara Fayansci Derz Dolgu Temizliği Ustası, Usta Çağrı Merkezi, Ankara Ucuz Banyo Fayansı Firması, Hesaplı Fayans Şirketi, İyi Fayansinin Maliyeti Döşeme Metrekare (m2) Fiyatı, Fayans Sonrası Ankara, Fayansci Temizlik Elemanı Ustası Ankara, Taksitli Uygulama Ustası Restorasyon, Fayans Ankara, Taksitle Fayansci Servisi Ankara Fayansci Ustası…

Evinizde köklü bir değişiklik yapmaya; zeminlerde ve duvarlarda farklılığa gitmeye karar verdiyseniz doğru yerdesiniz! Bu aşamalarda, oldukça kullanışlı ve dayanıklı olan seramiklerden yardım alabileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Seramik denildiğinde akıllara genellikle duvarlarda kullanılan ürünler ya da mutfak eşyaları gelmesine rağmen aslında zeminlerde de seramik kullanılabiliyor. Peki, önce temel bir soruyla başlayalım:

Seramik nedir?
Seramik; yüksek ısıda pişirilmiş topraktan oluşturulan ürüne verilen isimdir. Milattan önceki yüzyıllarda dahi üretilen ve kullanılan seramik, günümüzde yapılan arkeolojik kazılarda geçmişe ışık tutuyor. Bu da seramiğin dayanıklılığını bir kez daha kanıtlıyor. Bu yazımızda seramik ile evini yenilemek isteyen siz ustaların ihtiyaç duyacağı bilgileri paylaşacağız.

Seramikler Nerelerde Kullanılır?
Seramikleri; banyo, yer, mutfak seramikleri ve doğal taşlar olmak üzere dörde ayırabiliriz. Yer seramikleri genellikle duvar seramiklerinden daha kalın olurlar. Doğal taşlar ise binaların dış cephesinde kullanılabileceği gibi iç cephelerde de kullanılabilir. Isı yalıtımı konusunda oldukça başarılı olan doğal taşlar, yazın evlerin çok ısınmalarını, kışın da çok soğumalarını engellerler. Diğer bir deyişle seramikleri, duvar seramikleri ve yer seramikleri olarak iki ana gruba ayırabiliriz. Duvar seramikleri hem iç hem de dış cephelerde kullanılabilir. Bunun yanında duvar seramiklerini kendi arasında da mutfak seramikleri ve banyo seramikleri olarak gruplandırmak mümkün.

Seramiklerin ev içinde kullanımı.

Seramik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Seramik uygulamasını yapmak istediğiniz alanın ölçüsünü almalı ve seramik satın alırken bu ölçüden yararlanmalısınız.
Seramiği uygulayacağınız alana uygun bir seçim yapmalısınız. Örneğin balkon zemininde ya da duşakabinde kullanacağınız seramiklerin su geçirmez özelliği olması gerekir. Ayrıca zeminlerde kullanacağınız seramiklerin aşınmaya karşı dirençli olması da daha uzun bir kullanım sağlar.
Küçük alanları seramik ile buluşturmak istiyorsanız fazla deseni olmayan açık renkli ürünleri tercih edebilirsiniz. Koyu renkli ve desenli seramikler, alanı olduğundan daha küçük ve boğucu gösterebilir.
Özellikle banyo zemininde kullanacağınız seramiklerin kaygan olmamasına dikkat etmelisiniz. Böylece ciddi yaralanmaların önüne geçebilirsiniz.
Banyo seramikleri dekorasyon için oldukça önemlidir. Banyo dekorasyonunuza uygun modeller seçerek mutfağınızın şıklığına şıklık katabilirsiniz. Bunun yanı sıra mutfak seramik modellerinin de alanın daha şık olmasını sağlayacağını garanti ederiz.
Mutfaklar için seramik seçerken dikkat edilmesi gerekenler.

Seramik Nasıl Döşenir?
Evinizi yeni bir çehreye bürüyeceği için seramik döşeme fikrinin size heyecan verici geldiğine eminiz, fakat diğer yandan bu uygulama size zor görünebilir ve sizi korkutabilir. Korkmanıza hiç gerek yok. Seramik nasıl döşenir, en basit şekilde size anlatacağız.

Öncelikle zeminleriniz ya da duvarlarınız hâlihazırda seramikle kaplıysa bir karar verdikten sonra kolları sıvamanız gerekiyor: Var olan seramikleri sökerek mi işlemi yapacaksınız, yoksa seramikleri duvardan ya da zeminden sökmeden mi evinizi ya da iş yerinizi yeni seramikler ile buluşturacaksınız? Eğer seramikleri sökmeye karar verirseniz tornavida gibi bir alet ya da performans aleti yardımıyla seramik aralarını kazıyabilir, ardından spatula ile her bir seramiği yan tarafından kaldırarak olduğu yerden sökebilirsiniz. Seramikleri sökmeden işlem yapmak isterseniz bu tercihin daha pratik ve temiz bir yöntem olduğunu söylemeliyiz.

İster mutfak seramik kaplama ister zemin seramik uygulaması için kolları sıvayın, yukarıda belirttiğimiz kararı verip adımları uyguladıktan sonra işleyiş hep aynı oluyor.

Mutfakta beyaz seramik kullanımı.

Seramiklerinize uygun renkte seçtiğiniz seramik yapıştırıcıyı, diğer adıyla yapıştırma harcını bir spatula yardımıyla zemine sürmelisiniz.
Seramiği duvara uyguluyorsanız zeminden, yere uyguluyorsanız köşeden uygulamaya başlamalısınız.
Seramiği zemine yerleştirmeli ve hafif bir şekilde bastırmalısınız. Dilerseniz bu aşamada kauçuk bir tokmaktan yardım alabilirsiniz. Bu adımda fazla güç uygulamamaya ve yapışkan harcın dışarı taşmamasına özen göstermelisiniz.
Her yeni seramiği yapıştırırken seramikler arasına küçük seramik takozları (derz artısı) koymayı unutmamalısınız. Bu, seramiklerin eşit aralıklarla konumlanmasını sağlayacaktır.
Doğalgaz borusu, lavabo gibi alanlarda seramiği elektrikli testere yardımıyla kesmeniz gerekebilir. Kesim yapmadan önce alanın ölçüsünü almalı ve bu ölçü doğrultusunda seramiği kesmelisiniz.
Tüm seramiklerin döşenmesinin ardından seramikler arasındaki derz boşluklarını doldurmak için 24 saat beklemelisiniz.
Derz dolgusu işlemi için öncelikle derz artılarını çıkarmalı ve seramiklerin aralarını elektrikli süpürge yardımıyla temizlemeli, ardından işlem yapacağınız bölgeleri nemli bir bezle silmelisiniz.
Banyo uygulamaları için silikon katkılı, balkon ve teras için flexible, esnek ya da rezonansa eğilimli zeminlerde ise epoksi bazlı derz kullanmalısınız. Kullanacağınız derzi, pakette anlatıldığı şekilde hazırlamalısınız.
Dolguyu, seramik malası ile seramiklerin arasına sürmelisiniz.
Uygulamadan 24 saat sonra derz artığı temizleyici ile zemindeki kusurları gidermelisiniz.

Alıntı: koçtaş